Miksi Saan Hiivatulehdukset Yhä Uudelleen?

Hiivatulehdukset. Ne ovat ärsyttäviä, kutiavia ja inhottavia – mutta miksi jotkut meistä jatkuvasti saavat niitä, ja miten voimme ehkäistä sen?

 1. Hikiset salivaatteet

Kuntoilun jälkeen vaihda hikiset legginsit ja alusvaatteesi. Hikisten urheiluvaatteiden päälle jättäminen mahdollistaa bakteerien ja sienten kasvun ja tämä on resepti katastrofille (ja hiivatulehdukselle).

 1. Kostea uimapuku

Tämä voi olla hankalaa, jos olet rannalla tai veneessä. Mikäli pystyt vaihtamaan housut, tee niin. Vanha kosteus housuissa on huono uutinen.

 1. Ehkäisy

Hormonaalinen epätasapaino voi vauhdittaa pH-tasapainoasi ja aiheuttaa hiivatulehduksia. Jos saat tartunnan kroonisesti, keskustele lääkärisi kanssa ehkäisyn muutoksista.

 1. Reseptilääkitys

Reseptilääkkeet voivat olla paras pahin vihollisesi. Lääkkeet voivat parantaa yhden asian, mutta myös aiheuttaa hiivatulehduksen tappamalla hyvät bakteerit. Mikäli sinun tulee käyttää vahvoja lääkkeitä, pyydä lääkäriltä ennaltaehkäisevää pilleriä hiivatulehdusta varten.

 1. Raskaus

Hormonit jälleen, hyvät naiset. Muutokset kehossasi voivat aiheuttaa hiivatulehduksia.

 1. Suihku tai emättimen spray

Kyseiset asiat eivät ole hyviä sinulle! Joten lopeta niiden käyttö. Tuoksut ja luonnottomat ainesosat aiheuttavat epäjärjestystä naisellisissa seuduissa ja voivat aiheuttaa hiivatulehduksen. Emättimesi ei tarvitse mitään apua ollakseen kaunis.

 1. Sinulla on heikko immuunijärjestelmä

Tämä on melko itsestään selvä asia. Jos immuunijärjestelmäsi on heikko, sinulla on suurempi riski saada tulehduksia. Syö C-vitamiinia, ota päivittäinen probiootti, yritä nukkua paljon ja hoitaa kehoasi hyvin.

 1. Harrastit seksiä jonkun kanssa, jolla oli hiivatulehdus

Vaikka hiivatulehdus ei ole sukupuolitauti, tulehdus tarttuu samalla tavoin. Jos hänellä on tartunta ja et käytä suojaa, niin voit saada tartunnan.

 1. Vietät paljon aikaa kuumissa kylvyissä tai kuumissa altaissa

Liian suuri altistus lämpimälle kosteudelle edistää hiivan liiallista kasvua ja liian kuuma vesi voi puolestaan tappaa suotuisia bakteereja.

 1. Käytät tukahduttavia alusvaatteita

Puuvillasta valmistetut alusvaatteet ovat paras tapa, jos haluat antaa emättimesi hengittää. Joten hylkää lateksista ja spandexista valmistetut alusvaatteet.

 1. Käytät tuoksuvia naisellisia hygieniatuotteita

Ei vain sinun tarvitse vaihtaa tuotteitasi. Varmista, ettet käytä mitään tuotteita, joissa on lisättyjä tuoksuja tai värejä. Ne ovat todella harmillisia sinulle ja emättimesi terveydelle!

 1. Syöt paljon sokeria

Sokeri tukee hiivojen kasvua, joten pienennä sokerin käyttöä ja näin ollen vähennät todennäköisyyttä saada hiivatulehduksen tartunta.

Tilastot tuovat esille, että noin viisi prosenttia naisista saa neljä tai useamman emätin hiivatulehdus tartunnan vuodessa. Se on tila nimeltä uusiutuva hiivasienitulehdus, ja se on yleisempi naisilla, jotka sairastavat diabetesta tai naisilla, joilla on heikko immuunijärjestelmä. Tulehdus voi kuitenkin myös tarttua muutoin terveisiin naisiin.