Toimistohotelli Helsinki

Monet yritykset etsivät kattavia toimitilapalveluja, joihin sisältyy muutakin kuin pelkät tilat. Toimistohotellit ovat ratkaisu tähän ja ne ovatkin yleistyneet Suomessa nopealla vauhdilla. Toimistohotelli saattaa olla vielä outo käsite monelle yritykselle, mutta se on moderni tapa kattaa yrityksen toimitilatarpeet. Toimistohotelli on iso kokonaisuus, joista voi vuokrata esimerkiksi kokoustilaa, toimitilaa jokapäiväiseen työskentelyyn, puhelinpalvelua, erilaisia aulapalveluita ja vaikka postituspalveluita. Esimerkiksi Helsingin keskustan alueelta löytyy jo useita toimistohotelleja, jotka ovat entisiä virastotiloja tai muita toimistokiinteistöjä, jotka on muokattu nykyajan tarpeisiin. Helsingin alueella on myös suuria yrityskeskittymiä, joista löytyy myös useita toimistohotellivaihtoehtoja. Helsingin alueelta voi etsiä vapaita toimistohotellitiloja hakusanalla Toimistohotelli Helsinki sivuilta MatchOffice.

Helsinki onkin paras paikka etsiä toimistohotelleja, sillä ne ovat vielä suhteellisen harvinaisia muualla Suomessa. Parasta toimistohotelleissa on, että ne ovat hyvin joustava ja kustannustehokas toimistomuoto. Todennäköisesti näemme jatkossa yhä enemmän toimistohotelleja ympäri Suomea ja myös maailmanlaajuisesti tämän ilmiön uskotaan kasvavan. Euroopan suurkaupungeissa toimistohotellit ovat jo yleisiä ja ne ovat suosittuja pienten ja keskisuurten yritysten joukossa. Myös freelancer-työtä tekevät suosivat toimistohotelleja. Ne eivät ole vieraita suurillekkaan yrityksille ja tulevaisuudessa yhä useampi suuryritys voi ulkoista monet toiminnot ja valita toimistohotellin pääasialliseksi toimipaikakseen. Toimistohotelleissa yritys voi panostaa täysillä pelkästään omaan ydintoimintaansa ja toimistohotellin palvelutuottajat huolehtivat muista. Esimerkiksi kiinteistön huolto, postitus ja kiinteistön tekniikka ovat osa-alueita, jotka toimistohotelleissa voidaan helposti ulkoistaa muille toimijoille. Vuokran hintaan vois siis sisällyttää useita eri palveluja. Niistä voi valita yritykselle parhaiten sopivat ja karsia sellaiset, joista yritys itse haluaa huolehtia. Toimistohotelleihin voi kuulua vaikka valmis sisustus, kokoustilat, joita saa käyttää tarpeen vaatiessa, edustustilat ja ruokapalvelut.

Joustava valinta yrityksille

Toinen syy, miksi toimistohotellit ovat hyvä ja huoleton vaihtoehto, on niiden joustavuus. Vuokra-aika voi näissä kiinteistöissä olla hyvin joustava ja tilojen kokoa pystyy muokkaamaan helposti ja nopeasti. Se on joustava ratkaisu, jonka vuoksi yritys pystyy tekemään nopeita liikkeitä toiminnoissaan.

Pääkaupunkiseudulla tulee jatkossa olemaan useita eri keskusta-alueita ja liiketoiminnan keskittymiä. Toimistohotelleja löytyy kaikista näistä keskuksista. Suosittuja liiketila-alueita ovat Pasila, Ruoholahti, Keilaranta ja Kalasatama. Pasilasta ollaan muokkaamasta Helsingin vilkkainta keskusta, jonne on liiketilojen lisäksi tulossa paljon uusia asuntoja ja viihdettä. Hanke on nimetty Triplaksi ja sen valmistuessa alue täyttyy toimitiloista, pääkonttoreista sekä kauppakeskuksesta ja liiketoimintakeskuksesta. Vuonna 2021 kaiken pitäisi olla valmista, mutta alueita vapautuu hankkeen etenemisen mukaan. Länsimetron avautuminen tuo mukanaan nopean pääsyn myös muualle pääkaupunkiseudulle ja metroreitin varrelle odotetaan avautuvan vilkkaita liikekeskuksia. Koko pääkaupunkiseudulle ollaan rakentamassa valtavasti uusia toimistotiloja, joten tilojen saatavuus tulee kasvamaan roimasti lähivuosina. Nähtäväksi jää, miten näin monien uusien liike- ja toimitilojen sekä mahdollisesti myös toimistohotellien avautuminen tulee vaikuttamaan niiden hintatasoon. Tällä hetkellä hintataso liiketiloissa on melko korkea.